Antrykot Sezonowany Na Sucho 350 g

Dostępność: dostępny
Dostawa: 18-20 grudnia
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 77,00 zł
  (1 kg = 220,00 zł )
77.00
ilość szt.
Zyskujesz 7 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Marmurkowy stek z antrykotu sezonowany na sucho

  • Zapakowany vacum
  • Sezonowany na sucho 30 dni
  • Mięso z bydła z polskich hodowli zlokalizowanych w centralnej i wschodniej Polsce
  • Stek z jałówki, mieszanych ras mięsnych (głównie rasy Limousine)
  • 14 dniowa gwarancja przydatności do spożycia

Ten kawałek mięsa zapewni połączenie intensywności, soczystości i delikatności. Będzie to prawdziwa uczta dla Ciebie i osób, które gościsz.

Antrykot to najbardziej pożądany i najczęściej kupowany stek w naszym sklepie. Cechuje się pełnią smaku i kruchością.

Czym są steki dojrzewające na sucho?

Steki z mięsa sezonowanego na sucho są miękkie i bogate w smaku. Mają również charakterystyczne nuty orzechowe.

Proces sezonowania na sucho polega na przechowywaniu dużych elementów wołowych w odpowiednich warunkach przez określony czas. Nasze steki sezonujemy na sucho od 30 do 40 dni.

Steki, które nie były sezonowane lub były sezonowane za krótko, po ugrillowaniu będą twarde i bez smaku.

Sezonowanie na sucho nadaje stekom wyjątkowy smak, ale powoduje utratę wagi całego elementu i powstanie sporej ilości odpadu. To przekłada się na wyższą cenę takich steków.

Czym wyróżniają się steki prime w naszym sklepie?

  • Wybrane kawałki mięsa o większej marmurkwatości
    Marmurkowatość to zawartość tłuszczu w steku. To widoczne na zdjęciu białe przeżylenia na jego powierzchni. Tłuszcz jest nośnikiem smaku i pozytywnie wpływa na doznania kulinarne.
  • Sezonowanie "na sucho"
    Sezonowanie na sucho to specjalny proces dojrzewania mięsa w kontrolowanej temperaturze i wilgotności. Jest bardziej kosztowny niż sezonowanie "na mokro" ponieważ mięso traci na wadze podczas dojrzewania jednak sprawia to, że jest wyjątkowo delikatne i miękkie.

Dzięki temu możesz mieć pewność, że otrzymasz produkt najwyższej klasy.

Sposób pakowania

Każdy stek jest pakowany próżniowo

Na opakowaniu naklejona jest etykieta z podanym terminem przydatności do spożycia.

Steki można zamrażać w opakowaniach, w których są dostarczane.

Termin przydatności do spożycia

Termin przydatności do spożycia to 14 dni od daty zapakowania.

Wysyłamy towar w dniu pakowania lub maksymalnie 1 dzień po zapakowaniu.


W sklepie sprzedajemy produkty dostępne w handlu "na wagę". Nie zawsze jesteśmy w stanie podzielić produkty idealnie do wagi zdeklarowanej w opisie produktu. Waga poszczególnych otrzymanych produktu może różnić się +-5%. Dbamy jednak o to, żeby sumaryczna waga dostarczonych produktów była równa sumarycznej wadze produktów w zamówieniu. Minimalne odchylenia na plus/minus mogą się zdarzyć. W razie niedogodności przepraszamy prosimy o kontakt.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Blog wpisy
Filozofia marki
Filozofia marki

Pochodzenie mięsa dostępnego w naszym sklepie

Wołowina dostępna w naszym sklepie jest polskiego pochodzenia. Całe elementy selekcjonujemy, kupujemy z ubojni i dojrzewamy na Podkarpaciu. Mięso pochodzi z młodego żeńskiego bydła ras mięsnych.

Wieprzowina pochodzi 100% z polski i pozyskujemy ją z naszej własnej ubojni. Świnie kupujemy od rolników z małych gospodarstw na Podkarpaciu. Nie jest to żywiec wieprzowy chowany w sposób przemysłowy na wielkich fermach. Dzięki temu mięso jest dużo bardziej delikatne i lepsze w smaku.

Jak zabezpieczamy towar do wysyłki?

Mięso i wędliny dostarczamy w opakowaniach termicznych dodatkowo zabezpieczonych wkładami chłodzącymi. Dajemy 100% gwarancji na to, że produkty dotrą do Ciebie świeże.

WIĘCEJ O SPOSOBACH DOSTAWY

Filozofia firmy
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl