Rib Eye - Antrykot Sezonowany na Mokro 350 g

Dostępność: niedostępny
Cena: 61,25 zł
  (1 kg = 175,00 zł )
61.25
ilość szt.
Zyskujesz 6 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Marmurkowy stek z antrykotu sezonowany na mokro

  • Sezonowany na mokro przez około 21 dni
  • Mięso z bydła z polskich hodowli zlokalizowanych w centralnej i wschodniej Polsce
  • Stek z jałówki, mieszanych ras mięsnych (głównie rasy Limousine)
  • Marmurkowy
  • Zapakowany vacum
  • 14 dniowa gwarancja przydatności do spożycia

Antrykot to najbardziej pożądany i najczęściej kupowany stek w naszym sklepie.

Cechuje się pełnią smaku i kruchością.

Sposób pakowania

Każdy stek jest pakowany próżniowo

Na opakowaniu naklejona jest etykieta z podanym terminem przydatności do spożycia.

Steki można zamrażać w opakowaniach, w których są dostarczane.

Termin przydatności do spożycia

Termin przydatności do spożycia to 14 dni od daty zapakowania.

Wysyłamy towar w dniu pakowania lub maksymalnie 1 dzień po zapakowaniu.

Czym charakteryzuje się stek dojrzewający na mokro?

Dojrzewanie wołowiny na mokro (wet-aging) polega na przechowywaniu mięsa w chłodni w dużych kawałkach, zapakowanych próżniowo bez kości.

Długość sezonowania to zwykle 21-30 dni. Przez ten czas mięso kruszeje i poprawia swoje walory smakowe.

Jest to tańszy sposób dojrzewania niż sezonowanie na sucho (dry-aging), ponieważ mięso podczas całego procesu niewiele traci na wadze podczas.

Steki dojrzewające na mokro nie będą tak wyjątkowe i delikatne jak te sezonowane na sucho, ale mimo to są kruche i wyborne. Sprawdzą się jako tańsza alternatywa dla tych sezonowanych na mokro.

Takie steki polecamy szczególnie osobom:

  • które nie czują się jeszcze pewnie w przygotowywaniu steków i chcą dopiero nauczyć się ich przyrządzania
  • na diecie bogatej w mięso, np. karniwora lub paleo

W sklepie sprzedajemy produkty dostępne w handlu "na wagę". Nie zawsze jesteśmy w stanie podzielić produkty idealnie do wagi zdeklarowanej w opisie produktu. Waga poszczególnych otrzymanych produktu może różnić się +-5%. Dbamy jednak o to, żeby sumaryczna waga dostarczonych produktów była równa sumarycznej wadze produktów w zamówieniu. Minimalne odchylenia na plus/minus mogą się zdarzyć. W razie niedogodności przepraszamy prosimy o kontakt.

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

Blog wpisy
Filozofia marki
Filozofia marki

Pochodzenie mięsa dostępnego w naszym sklepie

Wołowina dostępna w naszym sklepie jest polskiego pochodzenia. Kupujemy je z niewielkiej ubojni na Podkarpaciu. Mięso pochodzi z bydła rasy Simental lub Limousine.

Steki są przez nas sezonowane na sucho przez minimum 30 dni.

Jak zabezpieczamy towar do wysyłki?

Mięso i wędliny dostarczamy w opakowaniach termicznych dodatkowo zabezpieczonych wkładami chłodzącymi.

WIĘCEJ O SPOSOBACH DOSTAWY

Filozofia firmy
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl