Steki, które polecamy do smażenia na patelni 0
Steki, które polecamy do smażenia na patelni

Jakie steki polecam na patelnię? 🍳

Polecam wybór steków bez kości! Dlaczego?

Otóż steki bez kości są o wiele łatwiejsze do smażenia na patelni. 

Kość w steku może blokować równomierną temperaturę, co sprawia, że smażenie może być bardziej problematyczne.

Oczywiście, jeśli jesteś miłośnikiem lub miłośniczką steków z kością, to spokojnie - można je również smażyć na patelni i na pewno dasz radę!

Jednak warto wiedzieć, że jest to nieco trudniejsze zadanie.

Dlaczego steki z kością są lepsze na grilla gazowego lub węglowego? Otóż, grill daje większe pole manewru i pozwala na potraktowanie kości żywym ogniem.

Podsumowując, jeśli chcesz szybko i łatwo przygotować steki na patelni, postaw na te bez kości.

A jeśli masz dostęp do grilla i masz ochotę na bardziej wyszukane doświadczenie, sięgnij po steki z kością i wrzuć je na grill.

Smacznego!

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl